Mrt

Türk milletinin istiklâl beyannamesi, millî andımız İstiklâl Marşının Gazi Meclisimiz tarafından kabul edilişinin 102'nci yıl dönümünde, millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve millî mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, saygıyla, şükranla yâd ediyoruz.

"Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklâl."

Mrt

• Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
  • Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
  • Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
  • Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

İstiklal Marşı'mız her şairin yazabileceği bir metin değildir elbet.

Milletini tanıyan, milletinin değerleri ile bütünleşmiş, söylediklerini hakikaten yaşayan, samimi, fedakar, ağlayan, ağlatan, hisseden bir sanatçı olan Akif, ancak böyle bir şiir yazabilirdi. Yaşadığı devirde toplumu adım adım ta derinden takip etmiş, milletin derdini, sevincini, felaketlerini en özlü sözlerle ifade ederek, millete, kalemiyle, yaşamıyla rehberlik eden, 'zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem' diyen Mehmet Akif, esarete isyan eden, milletiyle ağlayan, milletiyle gülen, iman, dava ve aksiyon adamıdır.

Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirerek yolumuzu aydınlatmaya devam edecek ve eşsiz vatanımızın semalarında ilelebet yankılanacaktır.

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedefliyor.

Öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezi olan eSafety Label, okulların kendi çevrim içi güvenliğini değerlendirmeleri, iyileştirmeleri, güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlıyor. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün oluyor.

Güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan, güvenli çevirim içi ağını kuran, öğrenci, personel ve velilerimizin güvenliğini koruyan okulumuz, European Schoolnet desteğiyle, e Safety Bronze Label (Güvenli İnternet Bronz etiketi) almaya hak kazanmıştır.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürler.

Sevgili Öğrencilerimiz;

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çalışmalarınız için sizleri kutluyoruz.

Çalışma azminiz ve motivasyonunuz hiçbir zaman sönmesin.

Kitaplar en iyi arkadaşınız olsun.

Baharı hep birlikte okulumuzda karşılamak dileğiyle..

#İyi Tatiller

Enerji Tasarrufu Tercih Değil, Zorunluluktur!

Enerji, daha güçlü yatırımların birikimidir. Yarınlarımızın önemli ihtiyaçlarından olan enerjinin, günlük yaşantımızda bilinçli şekilde kullanılmasının farkındayız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Enerji Verimliliği Haftası'nı kutluyoruz.

Ara

Okulumuzda insan hakları konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla öğrencilerimizle insan hakları ile ilgili sloganlar ve özlü sözler paylaşıldı.

Ara

Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık'ta kutlanmaya başlamıştı.

BM Genel Kurulu, tüm devlet ve sivil toplum organizasyonlarını davet ettiği kurulda yapılan oylamayla '10 Aralık' tarihinin "Dünya İnsan Hakları Günü" kabul edilmesine karar verilmişti.

Kas

Alaplı Gençlik Merkezi Müdürü sayın Erhan Yavaş ve eşliğinde Gönüllü Gençlerle okulumuza ziyarette bulundular. Öğrencilerimize gençlik merkezinin imkanlarından ve kurslarından faydalanmaları için bilgiler verdiler.

Kas

Bartın Valiliği Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı tarafından Geleceğin Denizcilerini bilgilendirme faaliyetleri kapsamında okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerine seminer verilmiştir. Çocuklar ve gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan bilgilendirme kapsamında insan hayatının doğası ve doğal kaynakların korunması ve suçla mücadeleye yönelik uygulamalar konularında bilgilendirme yapıldı.