TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

Sevgili öğrenciler hayatının içerisinde zaman zaman belirli sınavlara girip geleceğine yön veriyorsunuz. Peki bu sınavlarda başarılı olmanın tek yolu ders çalışmak mı? Ne yazık ki hayır.Sınav sürecini bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Sadece çokça ders çalışmak, konu tekrarı yapmak, bilgileri öğrenmek tek başına sınavlarda başarıyı getirmiyor. Sınav sürecine psikolojik olarak hazırlanmak, test çözme tekniklerine hakim olmak, farklı soru türlerini görmek, bilgileri iyi öğrenmek bir bütün olarak sınav sonucunu etkiler. Test çözerek sadece bilgilerinizi ölçmüş olmazsınız, sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak zamanı kullanmayı ve kaygınızı kontrol altına almayı öğrenirsiniz.  Ayrıca eksik bilgilerinize ayna tutarak bunlara yönelmenizi sağlar ve sınav esnasında yanlış yapma riskinizi azaltırsınız. Unutmayınız ki etkili test çözerek doğru yanıt verebildiğiniz her soru sizi hedeflediğiniz başarıya bir adım daha yaklaştırır.

BÜYÜK HEDEFLER KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAR!

Yayın: 09.04.2021 - Güncelleme: 31.10.2021 22:28 - Görüntülenme: 235