T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Karşıyaka Ortaokulu

SALGIN HASTALIK VE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK

          Salgın hastalıklar insan hayatının tehdit altında olduğu ve önemli sayıda hastanın olduğu ve ölümlerin yaşandığı acil sağlık durumlarıdır. İnsanlık tarihi kadar eski olup; hastalık süreçleri yaşanmış, önlemler ve sonrasında yapılan tıbbi müdahalelerle salgın hastalıklar kontrol altına alınmış veya sonlanmıştır.  

        Salgın zamanında herkes bu süreçten farklı şekillerde etkilenir. Bazıları için ani iş kayıpları ve belirsizlikten dolayı ekonomik kayıplar söz konusu olabilir. Bazıları için okul ve iş rutinlerinin değişiminden dolayı günlük yaşamlarında belirsizlikler ve zorluklar ortaya çıkabilir. Karantina önlemlerinden dolayı öğrenciler okullarına devam edemezken, yetişkinler işlerine düzenli biçimde devam edemeyebilir. Bu süreç çocuklar, hastalar ve yaşlılar için daha çok stres ve endişeye neden olabilir. Enfeksiyon riski altında olan kişiler ayrıca hastalığı sevdiklerine bulaştırma konusunda da çok kaygı yaşamaktadır

 

       Çocuklarımıza yardımcı olmadan önce unutmayın; sizler de bu süreçten etkilendiniz ve bu süreç sizin için de zorlayıcı olmuş olabilir.

Bu sebeple öncelikle kendimizi toparlanma gücümüzü sağlamalıyız sonrasında çocuklarımıza rol model olarak ve rehberlik ederek bu zorlu süreci daha kolay geçirmelerini sağlayabiliriz. Bakanlığımız tarafından siz ailelerimiz ve öğretmenlerimiz için salgın hastalık ve psikolojik sağlamlık konulu yetişkin ve aile rehberi broşürleri hazırlanmıştır.


 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.09.2021 - Güncelleme: 10.10.2021 16:49 - Görüntülenme: 335
  Beğen | 0  kişi beğendi