PROJE AMACI

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir; sıfır atığın amacı bu noktaların bütünleştirilmesiyle elde edilecek kaynaklardır.

Biz bu projeyle öğrencilerimizin,velilerimizin ve çevremizin "sıfır atık" kavramını tanıması, bu kapsamda çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalık sağlanmasını beklemekteyiz.

Yayın: 06.06.2023 - Güncelleme: 06.06.2023 12:36 - Görüntülenme: 82