T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Karşıyaka Ortaokulu

LGS' YE NASIL HAZIRLANMALIYIZ

Sınavla öğrenci alan okulları tercih etmek isteyen öğrencilerimiz LGS' ye özenle hazırlanmaları gerekmektedir.Öğrencinin istediği liseyi kazanmak hedefindeki mesleğe ve geleceğe sahip olmak adına atacakları ilk önemli adım lise tercihidir. Bunun için öğrencilerin 8. Sınıfta girecekleri LGS sınavına iyi bir şekilde hazırlanmaları gerekir.

 

Sınav Konularına Çalışarak

 LGS' de başarılı olmak isteyen öğrencilerin konu eksiğinin olmaması gerekir. Bunun içinde LGS sınavında soru çıkan derslerdeki konulara iyi çalışmaları gerekir.

8. sınıf müfredatından çıkacak olan sorular için öğrencilerin öncelikle okulda öğretmenlerini iyi dinleyip konuları anlaması gerekir. Aksi takdirde konunun içeriğini iyi bilmeden o konuyla ilgili sorulara doğru cevap vermek mümkün olmayacaktır.

 

Konu Tekrarı Yaparak

Sınava iyi hazırlanmak için okulda öğrenilen konuların tekrar edilmesi de önemlidir. Konu tekrarı yapılmadan geçilen konular kısa sürede unutulacağı için öğrencilerin o konuyu anlamak için en başa dönmeleri zaman kaybettirecektir. Bu yüzden LGS' ye hazırlık sırasında öğrencilerin sık sık konu tekrarı yapması gerekir. Konu tekrarı yapmak hem konuların unutulmasını önleyecek hem de öğrencileri sınav zamanı yaklaşırken konu tamamlama derdinden kurtaracaktır.

 

 Düzenli Soru Çözerek

Sınav müfredatına ait konularda eksiği olmayan öğrenciler düzenli soru çözerek sınava iyi hazırlanabilirler. Sınav müfredatında yer alan ders ve konularda düzenli soru çözmek hem konuları unutmalarını engeller hem de konuyu pekiştirmelerini sağlar. Öğrenciler günlük olarak belirli bir soru sayısı belirleyip bu hedefe ulaşmalıdırlar. Çözülecek soru sayısını öğrenci kendi durumuna göre belirlemelidir.

 

 Kendisine Uygun Çalışma Programı Hazırlamak

Öğrencilerin LGS sınavına hazırlanmak için yapılması gereken en önemlisi de çalışma programı hazırlamaktır. Böylelikle öğrenciler programda yer alan konu tekrarı ya da testleri çözerek düzenli bir şekilde çalışabilirler. Öğrencilerin düzenli çalışmaları ve soru çözmeleri sayesinde başarılı olma oranları artabilir. Bir gün ders çalışıp diğer gün çalışmamak öğrencinin çalışmadan soğumasına neden olabilir. Aynı zamanda programa uymak bir zorunluluk yaratacağından öğrenci soru çözmek ya da ders çalışmak için çaba harcayacaktır.

 

 Düzenli Okuma Yaparak

Öğrencilerin LGS sınavına iyi hazırlanmaları için okuma alıştırmaları yapmaları da gerekir. Bu sayede çok okuyan öğrenciler okuduklarını daha kolay anlayabilirler hem de okumalarını hızlandırarak soruları daha çabuk okuyup çözmeye başlayabilirler.

 

Deneme Sınavı Çözerek

Deneme sınavı çözmek öğrencilere sınav deneyimi yaşayarak kendilerini test etme imkanı sunar. Deneme sınavı çözerken süre tutmak önemlidir. Böylelikle öğrenciler sınav süresini yönetme becerisini geliştirir. Sınav süresini doğru kullanamayan öğrenciler birçok soruyu çözmeye zaman yetiştiremedikleri için başarısız olabilmektedirler. Bunun olmaması için LGS' ye hazırlanan öğrenciler süre tutarak deneme sınavı çözebilirler ve kendilerini süreye bağlı soru çözmeye hazırlarlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.06.2021 - Güncelleme: 10.10.2021 16:48 - Görüntülenme: 255
  Beğen | 0  kişi beğendi