T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Karşıyaka Ortaokulu

KÖKLERİ SAĞLAM NESİLLER İÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ

Toplumsal değerler insan yaşamının önemli bir yanını oluşturmaktadır. Değerler, belirli insan davranışlarının ya da amaçlarının başkalarından daha üstün olması durumuna göre toplumsal olarak kabul görürler. Kimi değerler ise evrensel olarak kabul edilmiştir. Bu değerlerin tüm insanlar tarafından kabul görmesi ve olabildiğince uygulana gelmesi evrensel beklentidir. Bu değerlere örnek verecek olursak: Sevgi, saygı, hoşgörü, adalet, vatan severlik, yardımseverlik, dürüstlük... "Değerler toplum için değerlidir, değerlere göre davranan insanlar da toplumun gözünde değerlidir." (Üstün DÖKMEN, 2004)

 

 

Değerlerimizin hızla yok olduğu gerçeği ile karşı karşıya bulunmaktayız. Son yıllarda hızla yayılan "değersizlik kültürsüzlüğü" ne yazık ki bizi de aynı hızla sarmaktadır. Bu süreçte elbette aile ve okul başta olmak üzere her toplumsal kuruma düşen görevler vardır. 

 

Çocuklarımızın bizlerin davranışlarını ve değerlerini toplumsal yaşam içerisinde bizleri izleyerek zamanla içselleştirdiklerini unutmamamız gerekir. Bu nedenle maruz kaldığımız "değersizliği bir değermiş gibi algılatma" durumuna karşı değerlerimizi unutturmamak gerekmektedir. Çocuklarımız bizim aynalarımızdır. Onlara baktığımızda kendimizin yansımasını göreceğimizi hiç bir şekilde unutmamalıyız. 

 26-12-202126-12-202126-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2021 - Güncelleme: 26.12.2021 22:16 - Görüntülenme: 203
  Beğen | 0  kişi beğendi