T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Karşıyaka Ortaokulu

E-GÜVENLİK KURALLARI

Tüm eTwinning kullanıcılarının uyması gereken kuralların bazıları:

1. eTwinning, ticari amaçlarla kullanılamaz.
Platformun ticari amaçlar için kullanımı kesinlikle yasaktır. Herhangi bir şirket, girişimci, etkinlik veya ticari maksatlı yazılım kaldırılacak ve platforma erişimi engellenecektir.

2. Doğrudan tehdit, zorbalık veya taciz söz konusu olamaz.
eTwinning, siber zorbalık ve tacize tahammül etmez. Siber zorbalığın kurbanıysanız veya eTwinning alanlarından birini (genel ve özel alanlar) kullanırken birisi sizi tehdit ediyorsa, lütfen bu durumu mesaj göndererek bildirin veya Ulusal Destek Kuruluşunuza başvurun. Platformun diğer üyelerine siber zorbalık yapan veya onları taciz eden herkes, eTwinning’ten kalıcı olarak men edilebilir.

3. Fikri mülkiyet
Platforma yüklediğiniz içeriklerin herhangi bir telif hakkını ihlal etmemesini sağlayın. Herhangi bir resim, video, doküman veya diğer kaynakları paylaşmadan önce; lütfen bunu yapma hakkına sahip olduğunuzdan emin olun. eTwinning platformu, videolara ev sahipliği yapamaz – videonuzu önce YouTube, DailyMotion veya Vimeo’ya yüklemeniz ve ilgili bağlantıyı eTwinning’e yapıştırmanız gerekmektedir. Telif hakları politikalarına göz atmayı da unutmayın.

4. Kimlik hırsızlığı
eTwinning kullanıcıları, temsil etmedikleri diğer kişileri veya grupları/kuruluşları, başkalarını kandırmaya, kafalarını karıştırmaya veya dolandırmaya yönelik bir şekilde taklit edemezler.

5. Öğrenciler (küçükler)
eTwinning, öğrencilerin gizliliğini ve güvenliğini ciddiye alır. eTwinning Live profilinizde, TwinSpace’de, Gruplarda v.b öğrencilerin resimlerini yayınlamaktan kaçının. Yayınlamanız gereken durumlarda, velilerinin iznini aldığınızdan ve öğrencilerin tanınabilir durumda olmadığından emin olun.

6. Özel bilgiler ve Hassas veriler
Başkalarını ilgilendiren içerikleri yayınlarken dikkatli olun. Kişisel telefon numaraları ve adresler, kredi kartı bilgileri veya diğer özel bilgiler gibi kişisel bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların kişisel bilgilerini veya özel fotoğraf ve videolarını paylaşmamalısınız. Mesaj yayınlamadan önce her zaman düşünün!

 

NOT:e-Twining e-güvenlik kuralları sitesinden faydalanılmıştır.

19-03-202419-03-202419-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 10:57 - Görüntülenme: 20
  Beğen | 0  kişi beğendi